Volwassenen
Iedereen ervaart weleens een moeilijke periode in zijn of haar leven. Daar komen veel mensen ook wel weer bovenop, zelf of dankzij hulp uit de omgeving. Soms is er méér nodig dan een luisterend oor van familie of een goede vriend. Hulp vragen is dan een verstandige stap, daarvoor hoeft u echt geen diepgaand onoverkomelijk probleem te hebben.
Misschien hebt u iemand nodig die inzicht geeft in de manier waarop u met uw problemen omgaat, iemand die handvatten kan aanreiken om tot een verbetering van de situatie te komen.
Passio biedt professionele hulpverlening aan als:
- U onzeker, (faal)angstig, of depressief bent
- U problemen ervaart in relaties in de werksfeer of oververmoeid bent
- U problemen hebt met grenzen stellen
- Er sprake is van verslaving bij verwanten
- U zich niet begrepen voelt en (steeds weer) vastloopt in persoonlijke relaties
- U worstelt met levensvragen en zingeving
- U vastloopt in het verwerken van een ernstige ziekte, lichamelijke beperking of verlies van belangrijke personen
- U te maken hebt met gezinsproblemen
- U te maken hebt met bijvoorbeeld ADHD of autisme
- Of gewoon: als u er zelf niet meer uitkomt…
Met welke vormen van problemen u ook te maken hebt, Passio biedt graag professionele hulp in uw situatie.
Gezin
Een gezond gezinsleven is niet altijd vanzelfsprekend. Binnen een gezin of familie kan er sprake zijn van veel verdriet, onrust en spanning. Daardoor kan een heel gezin ontregeld raken. Wanneer binnen een gezin problemen ontstaan op het gebied van bijvoorbeeld opvoeding, onderlinge communicatie en de relatie tussen gezinsleden, kan gezinsgerichte hulp wenselijk zijn.
Ook bij psychiatrische problematiek van één van de ouders en/of bij een kind of door ziekte, rouwverwerking of andere verlieservaringen, kan gezinsgerichte begeleiding helpend zijn.
De hulp richt zich allereerst op het vinden van oplossingen voor die problemen die voor u en uw gezin op dat moment het belangrijkste zijn. Passio gaat er daarbij altijd vanuit dat elk gezin sterke kanten en mogelijke oplossingen in zich heeft, ook als er grote problemen zijn. We zijn erop gericht deze sterke kanten te benutten. Tijdens de opstart van de hulpverlening wordt in kaart gebracht wat er nog meer speelt en wat er moet gebeuren. We stellen vervolgens samen doelen op en werken aan oplossingen.
De hulpverlener is aanspreekpunt voor het gezin, ook als er meerdere hulpverleners actief zijn. Zo wordt de hulp goed gecoördineerd. De hulpverlener kijkt verder dan het kerngezin van vader, moeder en kinderen. De praktijk leert dat één persoon uit het systeem (denk bijvoorbeeld aan een ex-partner of een nieuwe partner) een compleet gezin kan ontregelen. De integrale aanpak van de hulpverlener sluit daarom geen personen (gezinsleden) binnen systemen uit.